Container Icon

~ Kelebihan Lampu Garam Bukit ~

Saya mengetahui mengenai lampu garam bukit ini melalui FB Puan Alyn Alina. Saya sering susah tidur di waktu malam selain cuaca panas si waktu malam untuk mengurangkan masalah yang saya hadapi ini saya telah membuat pesanan online ternyata selah memasang di rumah sekitar seminggu yang lalu masalah tidur tidak lagi menjadi masalah.. he..he.. 

KELEBIHAN LAMPU GARAM

-mengurangkan pencemaran udara
-mempercepatkan tahap pemulihan pesakit asma
-menyembuhkan luka akibat terbakar
-memberikan kesan positif keatas tindakan kita terhadap perangsang deria
-mengurangkan sebahagian besar bakteria yang terkandung dalam udara yang ada dalam rumah
-melegakan resdung, migrain, pening kepala, demam panas dan selsema
-meningkatkan tahap produktiviti kerja dan konsentrasi
-meningkatkan kapasiti denyutan jantung
-mengurangkan perasaan cemas dan berdebar-debar
-mempengaruhi tahap serotomin dalam aliran darah

TEMPAT YANG SESUAI MELETAK LAMPU GARAM BUKIT

-Ruang Tamu/Ruang TV(ruang rehat)
-Bilik tidur
-Kawasan yang mempunyai banyak barangan elektik spt
komputer,radio,handphone(dapat mengurangkan kesan radiasi)
-Kawasan merokok
-Pejabat dan lain2 tempat.

#Kelebihan Copy+Paste dari owner Garam Bukit Himalaya Puan Alyn Alina

Untuk dapatkan Layari : Garam Bukit Himalaya

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~Seminar ++ Jalan-jalan kat KeeL~


Setelah sampai ke KL menaiki bas lebih kurang dalam 4 jam akhirnya sampai ke destnasi dari Kuantan ke KL (macam jauh je hihi.. :D). Dari lokasi bas di Pekeliling singgah makan kejap tqvm kak su belanja makan. Kemudian naik LRT ke ke Bukit Bintang. Setelah check-in di Hotel Inn jalan-jalan kat BB Plaza ramai sungguh orang sampaikan nak cari jalan keluar agak susah jalan keluar yang dimaksudkan jalan nak naik LRT tu. 

Naik LRT dari Bukit Bintang ke Bukit Nanas tukar ke Train baru sampai ke setiawangsa dengan menaiki teksi. Dah lama nak makan kat RFC ni tunggu yang kuantan belum lagi buka tu sampai KL dulu (kalah orang mengidam he..he..). Sampai sini dalam pukul 6.30 petang bayangkan dari kul 5 lebih berjalan kaki dalam erti kata lain salah destinasi turun hihi tu yang jadi lambat sampai. pegawai yang bertugas di Rapid KL tu peramah.


Bila jalan balik semula ke hotel kat Bukit Bintang tu tersempak dengan orang PupLe my pebret caler apo laie bergambar ler kan.. :D


Pagi yang Indah sebelum seminar di dewan MCA bermula pose dulu tau :D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

JOM CUTI SANTAI @CAMERON HIGHLAND



TARIKH : 09.02.2013 (Sabtu) – 11.02.2013 (Isnin)


3 Hari 2 Malam

SASARAN PESERTA : 40 orang (terbuka kepada semua)

Pakej termasuk :
Penginapan + Bas + Makan + Tiket Lawatan

PENGINAPAN :
1 apartment + 3 bilik
-1 bilik untuk 4 orang

TEMPAT LAWATAN :
• Taman Agrotek Mardi
• Ladang The Bharat Tanah Rata
• Pasar Malam Brinchang
• KEA Farm
• Pekan Brinchang
• Taman Agro Tourism (Big Red Strawberry Farm)
• Honey Bee Farm
• Taman Rama-rama
• Ladang Sayur Kampung Raja
• Air Terjun Robinson
• Kaktus Farm
• Lata Iskandar Waterfall

MAKAN :
Menu sarapan pagi | Tarikh : 10.02.2013
Nasik lemak ikan bilis + telor mata
Air

Menu Makan Malam | Tarikh : 10.02.2013
Nasi putih + ayam masak merah + telor dadar + ikan masin + ulam + sambal
Air

Menu sarapan Makan Pagi | Tarikh : 11.02.2013
Mee hoon goreng + telor mata
Air

PENUMPANG akan berkumpul ke destinasi percutian pada 09.02.2013 jam 4 pagi di Dewan Mat Kilau Batu 5 Jalan Gambang.

Lokasi Dewan Mat Kilau :
Simpang kedua (2) selepas Trafic Light Taman Guru (berdekatan Sek Men Paya Besar) 


YURAN :
Dewasa : RM200
Bawah 12 tahun : RM150
kanak-kanak PERCUMA

(First Pay, First Serve)
Dipetik Dari Halaman : http://www.nurfarizan.com/

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

✿ ✍ Tєяιмα Kαѕιн Kєρα∂α Pєηgυηנυηg Yαηg Sυ∂ι Sιηggαн Kє Bℓσg Iηι..❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...